Bergochdalbana

2kommentarer

Mina feelings och mitt liv är i allmänhet en bergochdalbana just nu. Även om rätt bra saker sker runtomkring mig så ligger det här med morfar som en tyngd över bröstet och allt annat. Ena sekunden är jag glad, nästa irriterad, sen arg och ledsen. Sen börjar det om sådär, utan inbördes ordning egentligen. 
 
Hade första dagen i skolan idag, det gick bra. Var information i två timmar om programmet, institutionen och livet som socionom i allmänhet. Och visst var jag glad när jag väl satt där. Då alla kursledarna, programansvarige och institutionschefen påpekade att vi ska vara så stolta över att vi kom in, då det är den svåraste socionomutbildningen att ta sig in på i Sverige. Att blicka ut över rummet och kika på vilka människor jag kommer att umgås med och nöta litteratur/diskutera med de kommande 3,5 åren. Då kände jag faktiskt ett pirr i magen.

Men det är ändå som att sorgen ligger som en slöja över allt. Förra året när jag skulle börja en utbildning som jag egentligen inte var speciellt dunderhyper över så var jag ändå pirrig, glad, nervös och förväntansfull. Nu är allt i en lägre skala på något sätt. Även om det känns fantastiskt bra att äntligen vara på programmet jag verkligen vill gå. Direkt programansvarige gick igenom vad vi kan vänta oss de kommande terminerna så kändes det bara så rätt.
 
 
 Nu i eftermiddag ska jag iväg på mottagningen, den drar igång samtidigt som våra kurser. Först på agendan idag är "pubrunda" och säkert några lekar eller något misstänker jag. Kommer inte att fixa att vara med på alla events (dels kommer jag att vara borta, dels orkar jag inte riktigt) men några ska jag iaf pricka av!
 
Bergochdalbana,

2 Kommentarer

Bea

28 Aug 2014 14:32

Det blir väl sådär med sorg :( men det blir nog lättare att handskas med till slut! Kram Bella :(

Svar: Mjo, så är det väl... Kram på dig med finis.
Bella Lundmark

Therese

31 Aug 2014 07:21

Kära du <3 Jag tycker att du har en sund inställning till allt som händer nu, du ignorerar inte dina känslor samtidigt som du tar till dig det positiva med att du ÄR SÅ AWESOME som kommit in på socionom!
Ingen förväntar sig att du måste känna pirr och förväntan just nu, du är ju inte otacksam för din plats för det och du vet att det är rätt väg för dig!
Du skall veta att jag tänker på dig, hör av dig om/när du känner för en prat- och fikastund. Kanske hinner vi också med en tur till Taktik lite längre fram, har nu 2 st 2 för 1-kuponger på både inträde och fika, om pojkarna följer med :)
Varma kramar <3

Svar: Tack min älskade vän. Du har verkligen ställt upp otroligt mycket för mig nu och det uppskattas ska du veta! <3 Jag hör av mig lite längre fram när jag känner mig lite mer stabil (och skolan börjar lugna ner sig). Skulle verkligen inte sitta helt fel med en prat- och fikastund alltså. Många kramar! <3
Bella Lundmark

Kommentera gärna!

Publiceras ej