Köksprojektet

3kommentarer

 
 
Dessa bilder togs samma dag som vi flyttade in.


Halva rummet var i den här grön-aktiga färgen. I jämförelse med sovrummet var det inte så pjåkigt, men det kändes definitivt inte bra. Plus att de förra hyresgästerna inte vet hur spackel fungerar (de vet inte hur någonting fungerar misstänker jag) då de bara hade målat över allt rätt och slätt, bland annat oslipade spackelklumpar och en board som gick genom halva rummet. (Syns inte på bilderna dock, men trust me, det såg inte bra ut).
 Bild i repris, då den klargör varför vi har tavlan där vi har den.
 
 
 
Nya skåpluckor, som vi fick av Poseidon nästan direkt efter vi flyttade in. Lite skeptisk mot handtagen har jag dock varit, men på något sätt fungerar det ändå. Hela rummet är nu enhetligt i samma färg. Fick dessutom leka lite akrobat när det skulle målas om ovanför spisen.

Min skrivbordsdel och klockan. Vill ha en vägghylla och en "golvstegshylla" här i framtiden så det inte ser lika tomt ut.

Skrivbordsdelen igen. Nya gardiner är på listan att införskaffa också, även om denna gör ett kanonbra jobb som insynsskydd i alla fall.
 
Väggen som köksbordet står mot förvandlades nog mest. Alla hål är borta under tavlan, idiotbollen av el är borttagen, och den gråa ventilen är målad i samma färg som övriga väggen. Planen här är att införskaffa ny matta, nya sittdynor och en mysig duk av något slag, förmodligen en löpare. Gardinstång och nya gardiner till detta fönster är även med på listan. Får bli någongång i höst när vi har det lite bättre ställt, förhoppningsvis. (Och nej, failet med färg på fönsterbrädan var inte jag, det gjorde de förra hyresgästena när de målade om, vilket syns på förebilderna. De hade även kletat en massa grön färg i taket, det var inte så fint).
 
 
 
Köksdelen. Bästa köpet till köket är helt klart diskmaskinen. Dels för att det fyller upp tomrummet bra och ser snyggt ut, och dels för att den är awesome.
Köksbordet.
 
Andra väggen.

Det blev betydligt ljusare och gladare! Färgen jag har målat på är inte helt och hållet vit (vilket syns mot skrivbordet) utan skiftar i en kall ljusblå ton. I början tyckte jag det såg skumt ut men nu har jag vant mig och trivs med färgen!
 
Detta har jag gjort:
  • Täckt allt med täckpapp och maskeringstejpat i mängder.
  • Rivit bort lösa delar av tapeten.
  • Målartvättat, spacklat och slipat all over the place.
  • Spacklat och slipat lite mer
  • Målat 2 varv
  • Trollat bort de gröna fläckarna i taket
  • Torkat av och målat ett varv bakom kylen/frysen. Då den är en jäkel att ha ståendes mitt på golvet fuskade jag lite därbakom, men det blev riktigt bra trots det. Ser ändå ut som att det har målats två varv där, av någon anledning.
  • Städat, städat och städat lite mer.
Är rätt nöjd över min insats, gjorde inga märkbara fail och i mitt tycke blev det en klar förbättring.
Vad tycker ni?
 
Köksprojektet,

3 Kommentarer

bea

03 Aug 2014 22:17

Såååååå mycket bättre! :D duktigt gjort :D

Svar: Tjoho! :D Tackar! :D :D
Bella Lundmark

Therese

05 Aug 2014 10:49

Riktigt fräscht, bra jobbat! Känn dig stolt :)

Svar: Tack vännen! :D
Bella Lundmark

Elina G

12 Aug 2014 22:28

Mycket snyggt, ljust och fräscht! :) Vad duktig du är Bella! kram

Svar: Åh, tack så mycket fina du! :) Kramis!
Bella Lundmark

Kommentera gärna!

Publiceras ej