WTF

3kommentarer

Jag och W får hem en tidning från Hem & Hyra lite då och då. När jag kom hem från skolan så hade W lagt tidningen på mitt skrivbord och ringat in ett svar på en fråga som ställdes i tidningens sektionsdel som kallas "Hyresakuten". Bredvid det inringade svaret hade W uttrycksfullt skrivit WTF, vilket lämpar sig otroligt bra som rubrik på detta inlägg.
 
 
Var fan är världen påväg om man reagerar såhär i en sådan situation?! Både den som ställer frågan och den som svarar verkar ju helt sakna förmåga till empati. Jag undrar ju spontant om denna granne har pratat med tjejen i fråga. Kollat hur hon mår och om man kan hjälpa till på något sätt. Någon kunskap bör denna ju ha eftersom den är medveten om att ätstörningarna existerar, men det låter inte som att signaturen "orkar inte mer" verkar bry sig överhuvudtaget.

"Förmå henne att sluta störa..." Vad innebär det i klartext? Jo: "Kan du snälla vara lite tystare medan du sakta men säkert håller på att ta livet av dig? Du stör dina grannar". 
Var är medmänskligheten? Medkänslan? Usch vad arg jag blir...
 
Nu kanske någon mindre sympatisk person ställer sig frågan "Jaha, men vad ska dom göra åt det då?". Ja, vad som helst är väl bättre än det här? Personen som "stör" mår ju uppenbarligen inte bra, och ja, det kan vara så att hon är så pass fast i denna cirkel att hon inte lyssnar på andra förrän det är för sent. Men det vet man inte förrän man har försökt.
 
Jag är av den åsikten att om man känner att man har rätt att klaga över någonting så ska man även fundera kring hur det kan lösas på bästa sätt. Och det bästa sättet i det här fallet är definitivt inte svaret som ges.
 
Hem&Hyra, WTF,

3 Kommentarer

Emma

05 Mar 2014 07:12

Haha läste också det där och tänkte också ungefär WTF.

Svar: Förstår det, det är ju helt insane!
Bella Lundmark

Therese

05 Mar 2014 09:23

Alltså, ibland undrar jag om sådana här insändare är skämt... Varför inte som du säger prata med grannen, eller hyresvärden, först?
Ser samma sak i tidningar ibland, typ "vad betyder det att läkaren såg det här eller det här på röntgen?", "vad innebär denna sjukdom?" Etc...
1) Fråga läkaren? 2) Google is your friend. 3) Be någon annan googla om du inte kan. Allt det lär ju gå fortare än att vänta på svar 8 veckor i en tidningsspalt. Tror de att svaret har en allmännytta eller vad?

Svar: Ja, jag funderade på exakt samma sak.. Haha, din trestegsmetod är ju klockren! :D Det är mycket märkligt som du säger att vänta i åtta veckor på ett svar om det nu var så "störande" som det påstods.. Hoppas verkligen inte det, men de har ju med frågan och svaret av en anledning antar jag...
Bella Lundmark

bea

08 Mar 2014 21:51

Tur att ni inte är så :D med tanke på att jag väger 67 nu, istället för 49 :P

Svar: Jag tänkte otroligt mycket på dig när jag skrev inlägget, och vad som hade kunnat hända om ingen hade pratat med dig om hur du mådde.. Blev extra arg då kan jag säga! Du är så himla duktig, vi är så stolta över dig!! :D
Bella Lundmark

Kommentera gärna!

Publiceras ej