... kan man ju passa på att uppdatera lite. Insåg att jag inte har någon lunch eller middag inför imorgon, vilket är rätt viktigt när jag först ska till skolan och sen till jobbet. Väntar på att den ska svalna så att jag kan stoppa in den i kylen. Det blev pasta pesto, kyckling (förstekt i smör, sen in i ugnen) och salladsost som sprinklas över det sen. YUM!
 

Mitt ansikte och ruffsiga hår från två veckor sen säger hej.
 
Tentan är inskickad och klar, håller tummarna för att det går vägen! Skulle jag få en komplettering är det inte hela världen, däremot vore det ju skönt att slippa. Igår började nya kursen (snabb intro) och idag startade vi igång på allvar. Kursen heter "Välfärdspolitik och socialt arbete". Inte världens mest attraktiva namn men det verkar ändå mer intressant än vad jag först trott. Vi har en asrolig klasslärare vilket är ett stort plus. Kursens första minus var föreläsningen idag, tror aldrig jag har varit med om någon så snoozy. Klarade bara av 45 minuter, sedan gick jag hem. Kunde inte koncentrera mig för fem öre och tyckte att böckerna förklarade det hen sa mycket bättre.
 
Väl hemma tänkte jag ta en 20 min powernap. Det blev två timmar. Behövde det väl antagligen dårå.
Annars bjussade dagen på ett träningspass. Skönt för kroppen, som nu är lika slut som huvudet.
 
Nu ska jag se om jag kan tärna upp kycklingen och slänga in matlådorna i kylen. Time for some sleep!
 
Medan maten kallnar...,
Eftersom jag känner mig spyless på min tenta (som aldrig känns helt klar och ska in på tisdag) så är detta ett ypperligt tillfälle att pokrastinera med lite bloggfrågor och svar. Då köööööör vi.
 
1. Vad är din stora, ständiga mat-craving?
Hmm.. Brukar ofta vara sugen på pizza med räkor, kräftstjärtar, banan och vitlökssås. Låter jätteäckligt när jag ser det i skrift men det är ofantligt gott.

2. Vad brukar du dagdrömma om?
Det är mycket! Hund, katt, ett stort hus, åka till värmen utomlands.. Och att vinna på lotto såklart! Skulle vara rätt skönt att slippa ta lån för skolan.

3. Vad är din stora guilty pleasure?
Torde nog vara att jag läser skvallerbloggar, haha.

4. Vilken kvinna skulle du vilja ge en dos med virtuell kärlek och pepp?
Min mormor, för att hon är världens finaste! Hon är så kunnig och uppfinningsrik. Hoppas att jag också blir så när jag blir äldre!

5. Hur är du som vän?
Rätt kass på att höra av mig (speciellt om jag själv mår lite sisådär). Men annars vill jag tro att jag är en bra lyssnare, snäll och lojal.

6. Vilken TV-serie/film/bok citerar du allt som oftast?
Haha, sjukt rolig fråga! Svårt att säga med exakthet, eftersom jag blandar fraser från lite allt möjligt. Några jag kan komma på såhär på rak arm är "Awesome" (How I met your mother), "If there is time" (Eurotrip), "I know nooothing" (Fawlty Towers).

 
7. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över?
Min förmåga till empati. Den underlättar när jag ska sätta mig in i olika perspektiv, vilket i sin tur gör att jag är rätt tolerant och förstående, i alla fall idag. När jag var yngre var det svårare att handskas med.
 
8. Vad äter du helst när du är solokvist?
Godis. Duh!

9. När känner du dig som starkast?
Psykiskt eller fysiskt? Svårt att veta.. Tippar på fysiskt och i så fall är det precis efter uppvärmningen på träningen; dvs. när jag ska sätta igång med seten. I kombination med en bra låt känner jag mig oövervinnerlig. 

10. Vad skulle du säga om du fick färdats tillbaka och ge ditt tonårsjag ett råd?
Ta inte på dig andras bekymmer och gör de till dina egna. Du har nog mycket att reda ut som det är. Det är även helt okey att säga "nej" och säga ifrån om det är något du inte vill. Du kan inte vara alla till lags. Och: Du är awesome. 
Alla dessa saker sa iofs familjen till mig under de åren. Jag hade kanske tagit åt mig lite mer om jag fick ett besök av mig själv.

Haha, så små!
 
 
11. Någon (helst otippad) person som du beundrar
Mats Börjesson. En författare, forskare och professor. Har läst igenom en hel del kurslitteratur som han har skrivit och om jag någon gång skriver en bok i utbildningssyfte (ja, tanken finns) så ska han vara min mentor. Han har inget val i frågan.

12. Något brott du begått eller velat begå
Jag stal en flagga från en raggarbil en gång när jag var 16 eller 17. Kände mig så badass. Var inte det egentligen. Ber officellt om ursäkt till personen jag tog flaggan ifrån.
 
13. Ett minne av någon gång när du stod upp för dig själv
Det var när jag var ca 10 år. Jag och min kompis Elina (vilket är en vän jag fortfarande värderar högt) hade varit i en affär i Arvids och kollat på smink (ja, fascinationen fanns nog redan då). Vi blev ombedda av butiksägaren att gå därifrån med "hintningar" om att vi var snattare. Jag var så förbannat arg över detta hela vägen hem och pratade med familjen om det, varpå min kloka mor och far sade att jag skulle ringa och säga det till butiksägaren. Vilket jag gjorde. Skällde ut honom med råge. Han bad om ursäkt. Pretty awesome.

14. När du tappade besinningen.
Hmm... finns rätt många exempel från när jag var yngre (vilket räknas 20 och neråt, eftersom jag blivit betydligt lugnare efter det). Ett exempel är iaf när det var någon som attackerade (med lack for a better word) min bästa killkompis Jonas, som förövrigt är typexemplaret på den ultimata snälla killen. Jag gick emellan och tog tag i killen som var på honom, lyfte upp honom i kragen och sa åt honom att lämna Jonas ifred. Såg verkligen svart. De flesta exemplen när jag har blivit helt bananas har att göra med när folk var "osnälla" med mina vänner.
 
15. Tre av dina mest framträdande karaktärsdrag
Hmm.. får ofta höra om mina ögon, håret och min dialekt. (Iaf sen jag flyttade till Götet).
 
16. När skäms du?
När jag har sagt eller gjort något dumt. Har en tendens att om kvällarna fundera tillbaka på mina livs största misstag, och om saker jag har sagt kan ha blivit missuppfattade. Jag är väldigt självanalyserande. Sen brukar jag snap out of it, tänker mig att folk har nog med sitt och inte funderar en gnutta över något jag sagt eller gjort.

17. När är du stolt?
Gällande mig själv så är det nog när jag har överträffat mig själv på något område. Det ultimata exemplet är att jag lyckades ta mig in på min drömutbildning här i Götet, är fortfarande aningens kaxig över det. Gällande familj och vänner är det en mängd olika saker som gör mig ofantligt stolt.
 
It still feels awesome! Även om jag gnäller över tentor då och då.
 
18. Vad ältar du?
Se punkt 16. Sammanfattningsvis kan det sägas att jag kan vara aningens besatt av saker jag inte kan kontrollera. Brukar hinna gå igenom 20 "tänk om" scenarion när jag somnar för kvällen; gällande jobb, skola och annat. Men sen brukar jag snap out of det också.

19. En utskällning du fått och minns
Minns att jag blev utskälld av en lärare när jag var elva, och med all rätt. Jag hade skrivit någonting väldigt elakt om en klasskompis i en liten bok och stod och pratade om det med en annan kompis. Det är enda gången jag har fått skäll av en lärare, och det formade verkligen mig som person. Gjorde inte om det efter det kan jag lova. 

20. Vilken kändis fantiserade du om när du var tretton år?
Orlando Bloom och Johnny Depp. Höhöhöh.
 
Prokrastinerar, Q&A,
Idag har det blivit tentaskrivning och lite mer tentaskrivning. Ligger efter rejält känns det som och måste spendera hela helgen med den också... Nåja, så länge jag är klar tills på tisdag i alla fall.
Har precis slängt in detta i magen:
 
Otippat smarrigt: Keso, lite vaniljarom, äpple och kanel.
 
Behövde ett litet mellanmål för att ladda batterierna lite, ska strax köra igång ett träningspass. Känner mig så peppad!
 
Mellis,
Den senaste tiden har jag varit så himla frustrerad. Över skola, jobb och människor i allmänhet. Jag har varit irriterad på allt, i princip. Gissar på att det bottnar i stress, som i sin tur inte kunnat få sitt vanliga utlopp i och med att jag slarvat med träningen den sista tiden. Blev förkyld där ett tag och därefter tappade jag motivationen. Sen när jag fick tillbaka peppen så spökade handleden som tusan plus att jag kände mig snuvig igen. Men idag körde jag ett pass för första gången på typ 1,5 vecka. Ignorerade min handled, vilket faktiskt nu gör att den värker mindre. Och det var så himla kul! Bytte till ett annat slags träningspass, som Dan John har skapat (boken vi utgår ifrån finns HÄR om någon är nyfiken). Sista övningen var knäböj, 1 x 30, med vikter såklart. Blev så stolt över mig själv när jag fixade alla repetitionerna med en vikt som jag trodde skulle vara mig övermäktig. Benen bara skakade som spagetti när jag var klar.

Varför jag skriver det här är nog mer som en notis för mig själv, när motivationen sviktar igen. (Ni kan ju ana hur min rygg har betett sig eftersom jag inte har rört på mig på så länge). William ska få en extra stor eloge idag! Han hjälper iofs ofta till när jag tränar (om jag är osäker på formen, osv), dock var han extra fin idag! Han var nästan lika engagerad som jag i själva passet. Tror att han skulle bli en fenomenal PT om han skulle vilja.
 
Slänger in lite gamla träningsbilder, just for fun!
 
Mina älskade Vibram.. Bästa skorna (och möjligtvis de fulaste/mest bekväma) som jag har köpt i hela mitt liv.
 

Lätt svettig efter en springrunda. Ser ut som en liten fjortonåring här, förövrigt.
 

Brottas med chins
 
Klassisk tumme upp
 
Nu ska jag förbereda mig för sängdags! (Trots att klockan är rätt lite, men jag är trött). Imorgon är det en ny dag som bjuder på tentaskrivning och opponeringsseminarium. Det fixar jag!
 
 
Styrketräning is awesome,
Mormor och morfar
 
Idag skulle morfar ha fyllt 80 år. Ursprungligen var tanken att jag skulle försöka ta ledigt från skola/jobb och åka upp och fira, men nu blev det ju inte så. Tände ett par ljus istället för att uppmärksamma hans födelsedag.

Idag ska jag iväg och jobba om några timmar, är nog lika bra så att jag håller mig sysselsatt. Sådana här dagar känns extra knasiga, det är ju som morfars dag och så kan man inte ens prata med eller träffa honom. Den värsta chocken har ändå lagt sig nu, men dagar som denna känns det fortfarande mycket märkligt.
 
Du fattas oss, Älskar dig morfar,
Så sjukt mycket som har hänt de senaste veckorna! Största händelsen är helt klart att min fina vän Therese har blivit mamma. Dom fick en underbar liten tös den 16/10.

Älskade lilla Sofia! ♥ (Bilden är upplagd med Therese tillåtelse förstås.)

Har varit och hälsat på och myst med lillan, ska definitivt förbi snart igen! Helt otroligt hur människor kan vara så små och söta!
 
I övrigt har det varit fullbokat med grejer i princip hela tiden. Skolan rasar på som vanligt, går hiskeligt fort fram. Nu är det dags för tenta igen liksom, vad hände? Fick iaf godkänt på förra tentan så nu kan jag lägga det bakom mig. Var inte på topp när jag skrev den och var orolig för resultatet men det gick ju fin-fint ändå. Jobbet knallar på som vanligt, blir ca. 1-2 pass per vecka. Nästa vecka kanske jag måste ställa upp på tre pass, men det klirrar nog fint i kassan.
 
Bjussar på lite bilder från den senaste... månaden, typ?
 

Firade fina Amandas födelsedag med smarrig tapasmat och gott sällskap!
 
Hela tjejgänget från Pedagogen var på plats
 
Vi hade syskondag i Tranemo för några helger sedan, yeeij! Jag passade på att sova över, vilket innebar att jag och Sis hann med en heeeeeel del yatzy. Jag slog rekordet för första gången på typ.. 10 år? It was a big day.
 
Uppsnajsad för party.
 
Emelies 25 års fest! Bjöds på god mat, mexikansk musik, hattar, halsband och mustaschar. Minst sagt lyckat!
 
Fina Hannis och my man (finurlig som vanligt)
 

Uppsnajsad igen för finmiddag hos W:s klasskompis, som dessutom råkar vara kock.
(Ignorera den dryga minen. Thank you)
 

YUUUM!! Vi blev bjudna på traditionella persiska rätter. Rullade därifrån sen, det var så otroligt gott!
 
 
Så ja, lite sådär har det sett ut den senaste tiden (mestadels har tiden dock gått åt till att läsa en helsikes massa litteratur, men det är inte riktigt lika skoj att skriva om eller visa bilder på).
 
Ikväll blir det bio med W, vi ska se Interstellar! Har en del förväntningar på den så jag hoppas att den är bra.
The past month,