Skolprat

2kommentarer

Hello there! Ja, jag vet att jag tjatar om det, men det är mycket i skolan nu alltså! Dock har jag pinnat på rätt bra och har inte mycket kvar av litteraturen att läsa nu, skönt! Tänkte att jag skulle försöka ligga lite före med pluggandet då mami och papi kommer på torsdag kväll (yeeij!) så att jag faktiskt hinner umgås lite.
 
Idag hade vi föreläsning om det argumenterade talet som vi ska hålla på torsdag, känner att det kan bli bra! Ska försöka strukturera upp det nu i eftermiddag och ägna morgondagen åt att öva in det. Nästa vecka är det debattävling i helklass, just nu känner jag mig inte alls nervös utan tror faktiskt att det kan bli rätt skoj!
Däremot lär man ha det man gör i det momentet också; vi får veta vilket ämne vi ska ha på måndag morgon och ska ägna hela eftermiddagen åt att leta för och emot argument, samt tilldela roller inom vår basgrupp. Hela tisdagen går åt till att finslipa dessa, och samma dag som debatten är avslöjas det om vi är för eller emot ämnet som ska debatteras. Spännande!
 
Då jag inte hade någon annan halvaktuell bild får ni denna från förra veckan - utelunch i solen på pedagogen!
 
Fick förövrigt veta för någon dag sen att jag satte VG på tenta nummer två också i förra kursen, vilket gör att det lutar åt VG i slutbetyg på pedagogisk psykologi. Skoj! Även om betygen inte spelar någon roll egentligen på universitetet (så länge man klarar sig är det awesome!) är det ändå en liten motivationsgrej för mig. Det gör mig peppad helt enkelt!
 
Nu ska jag unna mig en liten powernap, sen vankas det som sagt talstrukturerande. Ha det gott!
 
Skolprat,

2 Kommentarer

Ne

08 Apr 2014 22:29

Det är sant att det egentligen inte betyder ngt vilket betyg du får på universitetet, MEN höga betyg innebär att du har en hög ambitionsnivå och en stark drivkraft. Det innebär också att din kapacitet att fokusera och ha många bollar i luften samtidigt är god samtidigt som du finslipar din förmåga att prioritera. Du blir även van att hålla ett högt tempo samtidigt som du levererar kvalité. Och det, my dear sister, är saker som blir ovärderliga då du kommer ut i arbetslivet!

Svar: Wow, tack älskade sis!! :D Du är en riktig mästare med ord, känns som att jag fick material till mitt personliga brev här, haha :D
Bella Lundmark

Therese

09 Apr 2014 12:02

Instämmer med allt din syster skrivit, hade inte kunnat formulera det bättre :)
Spännande med talet! Jag tyckte alltid det var svårt med argumenterande i skolan, när man inte fick diskutera för- och nackdelar utan kunde bli tilldelad att stötta något man egentligen är emot...

Ha det nu så mysigt när dina föräldrar kommer!

Svar: Tack fina du! :) Ja, det ska bli spännande! Haha, jag tycker nästan att det skulle bli skoj att bli tilldelad något jag är emot, bara för att se hur pass trovärdigt jag kan argumentera för det. Då är det ju lättare att slå hål på sådana argument i verkliga livet tänker jag ;) Det kommer jag att ha! Kram på dig vännen!
Bella Lundmark

Kommentera gärna!

Publiceras ej