Prokrastinerar

2kommentarer

Eftersom jag känner mig spyless på min tenta (som aldrig känns helt klar och ska in på tisdag) så är detta ett ypperligt tillfälle att pokrastinera med lite bloggfrågor och svar. Då köööööör vi.
 
1. Vad är din stora, ständiga mat-craving?
Hmm.. Brukar ofta vara sugen på pizza med räkor, kräftstjärtar, banan och vitlökssås. Låter jätteäckligt när jag ser det i skrift men det är ofantligt gott.

2. Vad brukar du dagdrömma om?
Det är mycket! Hund, katt, ett stort hus, åka till värmen utomlands.. Och att vinna på lotto såklart! Skulle vara rätt skönt att slippa ta lån för skolan.

3. Vad är din stora guilty pleasure?
Torde nog vara att jag läser skvallerbloggar, haha.

4. Vilken kvinna skulle du vilja ge en dos med virtuell kärlek och pepp?
Min mormor, för att hon är världens finaste! Hon är så kunnig och uppfinningsrik. Hoppas att jag också blir så när jag blir äldre!

5. Hur är du som vän?
Rätt kass på att höra av mig (speciellt om jag själv mår lite sisådär). Men annars vill jag tro att jag är en bra lyssnare, snäll och lojal.

6. Vilken TV-serie/film/bok citerar du allt som oftast?
Haha, sjukt rolig fråga! Svårt att säga med exakthet, eftersom jag blandar fraser från lite allt möjligt. Några jag kan komma på såhär på rak arm är "Awesome" (How I met your mother), "If there is time" (Eurotrip), "I know nooothing" (Fawlty Towers).

 
7. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över?
Min förmåga till empati. Den underlättar när jag ska sätta mig in i olika perspektiv, vilket i sin tur gör att jag är rätt tolerant och förstående, i alla fall idag. När jag var yngre var det svårare att handskas med.
 
8. Vad äter du helst när du är solokvist?
Godis. Duh!

9. När känner du dig som starkast?
Psykiskt eller fysiskt? Svårt att veta.. Tippar på fysiskt och i så fall är det precis efter uppvärmningen på träningen; dvs. när jag ska sätta igång med seten. I kombination med en bra låt känner jag mig oövervinnerlig. 

10. Vad skulle du säga om du fick färdats tillbaka och ge ditt tonårsjag ett råd?
Ta inte på dig andras bekymmer och gör de till dina egna. Du har nog mycket att reda ut som det är. Det är även helt okey att säga "nej" och säga ifrån om det är något du inte vill. Du kan inte vara alla till lags. Och: Du är awesome. 
Alla dessa saker sa iofs familjen till mig under de åren. Jag hade kanske tagit åt mig lite mer om jag fick ett besök av mig själv.

Haha, så små!
 
 
11. Någon (helst otippad) person som du beundrar
Mats Börjesson. En författare, forskare och professor. Har läst igenom en hel del kurslitteratur som han har skrivit och om jag någon gång skriver en bok i utbildningssyfte (ja, tanken finns) så ska han vara min mentor. Han har inget val i frågan.

12. Något brott du begått eller velat begå
Jag stal en flagga från en raggarbil en gång när jag var 16 eller 17. Kände mig så badass. Var inte det egentligen. Ber officellt om ursäkt till personen jag tog flaggan ifrån.
 
13. Ett minne av någon gång när du stod upp för dig själv
Det var när jag var ca 10 år. Jag och min kompis Elina (vilket är en vän jag fortfarande värderar högt) hade varit i en affär i Arvids och kollat på smink (ja, fascinationen fanns nog redan då). Vi blev ombedda av butiksägaren att gå därifrån med "hintningar" om att vi var snattare. Jag var så förbannat arg över detta hela vägen hem och pratade med familjen om det, varpå min kloka mor och far sade att jag skulle ringa och säga det till butiksägaren. Vilket jag gjorde. Skällde ut honom med råge. Han bad om ursäkt. Pretty awesome.

14. När du tappade besinningen.
Hmm... finns rätt många exempel från när jag var yngre (vilket räknas 20 och neråt, eftersom jag blivit betydligt lugnare efter det). Ett exempel är iaf när det var någon som attackerade (med lack for a better word) min bästa killkompis Jonas, som förövrigt är typexemplaret på den ultimata snälla killen. Jag gick emellan och tog tag i killen som var på honom, lyfte upp honom i kragen och sa åt honom att lämna Jonas ifred. Såg verkligen svart. De flesta exemplen när jag har blivit helt bananas har att göra med när folk var "osnälla" med mina vänner.
 
15. Tre av dina mest framträdande karaktärsdrag
Hmm.. får ofta höra om mina ögon, håret och min dialekt. (Iaf sen jag flyttade till Götet).
 
16. När skäms du?
När jag har sagt eller gjort något dumt. Har en tendens att om kvällarna fundera tillbaka på mina livs största misstag, och om saker jag har sagt kan ha blivit missuppfattade. Jag är väldigt självanalyserande. Sen brukar jag snap out of it, tänker mig att folk har nog med sitt och inte funderar en gnutta över något jag sagt eller gjort.

17. När är du stolt?
Gällande mig själv så är det nog när jag har överträffat mig själv på något område. Det ultimata exemplet är att jag lyckades ta mig in på min drömutbildning här i Götet, är fortfarande aningens kaxig över det. Gällande familj och vänner är det en mängd olika saker som gör mig ofantligt stolt.
 
It still feels awesome! Även om jag gnäller över tentor då och då.
 
18. Vad ältar du?
Se punkt 16. Sammanfattningsvis kan det sägas att jag kan vara aningens besatt av saker jag inte kan kontrollera. Brukar hinna gå igenom 20 "tänk om" scenarion när jag somnar för kvällen; gällande jobb, skola och annat. Men sen brukar jag snap out of det också.

19. En utskällning du fått och minns
Minns att jag blev utskälld av en lärare när jag var elva, och med all rätt. Jag hade skrivit någonting väldigt elakt om en klasskompis i en liten bok och stod och pratade om det med en annan kompis. Det är enda gången jag har fått skäll av en lärare, och det formade verkligen mig som person. Gjorde inte om det efter det kan jag lova. 

20. Vilken kändis fantiserade du om när du var tretton år?
Orlando Bloom och Johnny Depp. Höhöhöh.
 
Prokrastinerar, Q&A,

2 Kommentarer

Elina G

24 Nov 2014 20:33

Punkt 13 minns jag som om det var igår! Du var bäst redan då! Hoppas vi ses snart! Kram <3

Svar: Ja, det känns inte alltför längesedan. Sjukt vad fort tiden går dock. Haha, VI var bäst redan då! ;) Det gör vi nog, kommer ju upp över jul! :) Kramis <3
Bella Lundmark

Therese

24 Nov 2014 21:22

Alltid väldigt roligt att läsa sådant här :) <3
Vad tentar du om denna gång? Håller tummarna att allt känns bra när du lämnar in den!
Haha, flaggstöld ;)

Svar: Haha, kul att höra! :) Det var en tenta om maktrelationer och kategoriseringar i socialt arbete; vi skulle analysera olika artiklar med hjälp av kurslitteraturen. Förhoppningsvis gick det bra! :) Haha, jaaa.. Har typ dåligt samvete för det fortfarande ;) Kramar <3
Bella Lundmark

Kommentera gärna!

Publiceras ej