Det känns lite mer hanterbart med sorgen nu sedan begravningen ägt rum. Jag (och hela familjen) behövde det nog som avslut. En stor del i bearbetningen för min del var även att få vara i Sandis och inse att morfar inte är där. Väntade mig hela tiden att han skulle komma gåendes från potatislandet, men så blev det ju inte.
 
Även om det i överlag känns mer hanterbart med sorgen så är jag inte riktigt där jag var innan, iaf inte energimässigt. Det känns som att allt jag gör kräver mer energi än vanligt helt enkelt. Bara att vara trevlig (!) tar på krafterna vissa dagar och det är verkligen inte likt mig. Har konstaterat att det ligger nog något i det där med "sorgeår".

Däremot plockar mina klasskamrater, vissa uppgifter (och intressanta föreläsningar!) fram en del av motivationen och glädjen som finns inom mig någonstans. Den senaste tiden har varit väldigt fullspäckad och omvälvande; ena sekunden är jag nere och känner smärtan av förlusten, i nästa är det en uppgift som måste göras, litteratur som ska läsas eller ett mottagningsevent som ska besökas. Jobb kastas in lite emellanåt också. Och så rullar det på lite sådär. Imorgon är det sista veckan med mottagning och det avslutas med en finalsittning på lördag. Fast den skippar jag - jag har en årsdag att fira tillsammans med W istället.
 
 
Kände att jag i stunder av förändring behövde en förändring själv också - något jag ofta känner på hösten, men mer nu än i vanliga fall. Därför blev det ett spontanbesök till frisören igår och resultatet ser ni ovan. Tror aldrig att jag har varit såhär ljushårig (förutom en solblekt incident ca: 2010) och det var längesedan det var såhär kortklippt. Fick mig även en liten gardinlugg på vänster sida, vilket gör att det känns mer som en frisyr nu också än när det bara hängde rakt ner. Jag är i vilket fall supernöjd med resultatet. Känner att det var värt varenda krona att få sig en liten makeover. Blir lite som en nystart.
 
Bits and pieces,