Idag är det löööördag! Och jag har inte gjort mycket vill jag lova. Tog sovmorgon imorse och började dagen med frukost framför en film, haha. Har varit rätt trött på sistone så jag tycker ändå att jag kan unna mig sådana mornar när det faktiskt är helg. Annars så har jag läst lite litteratur och tränat. Träningspasset var askul, de senaste fyra, fem gångerna har jag och W tränat samtidigt, vilket är awesome! I vanliga fall finns vi ju liksom tillgängliga när den andra tränar för att kolla form och finnas till som säkerhet, men nu kör vi som sagt hela träningstimmen tillsammans. Och eftersom vi hjälps åt att byta vikter åt respektive så går det smidigt också, superfunsis!
 
För övrigt så kan jag informera att idag för en vecka sedan bjöd vi Reza och Solmaz på palt och fläskpannkaka, samt vaniljglass med snottrensås (hjortronsylt) till efterrätt. Var ju vår tur att bjuda igen, och temat på käket var - som ni kanske märker - norrbottniskt. Och det blev en succé! Vi började med palten och hamnade i en paltkoma hela högen, så fläskpannkakan smakade vi bara en liten bit av allihopa. Sen fick vi vänta i ca 2 timmar för att någon skulle orka med efterrätten. Såsom de ska va, höhö. Det var riktigt kul att det blev uppskattat, för det är ju lite speciell (och mastig) mat som vi bjöd på. Och de hade inte smakat det innan heller så det var roligt!
 
Palten blev så himla god! Vi blev väldigt nöjda med tanke på att det var första gången vi gjorde det själva.
 
Nu blir det eventuellt en film till innan läggdags. Imorgon är planen att jag ska fixa klart inför två seminarium som vi ska ha nu till veckan, blir lite för stressigt att hinna med det annars. Till ett av dem skulle vi göra en barnobservation (dvs. observera ett barn i tio minuter) för att sedan koppla det till teori inom utvecklingspsykologin. Så igår stod jag därmed och gluttade ut genom köksfönstret på några barn som lekte i snön. Kändes ju inte som ett helt normalt beteende. Men det blev en rätt bra observation i alla fall.
 
Saturday.,
Hellloooooooooo! Längesedan sist nu. Men så blir det lätt nuförtiden. Har börjat köra med en rätt kravlös inställning till bloggen som ni kanske märkt. Eftersom det var ett tag sedan är det svårt att veta vad man ska ta upp, så för enkelhetens skull har jag valt ut en händelse från den senaste månaden som faktiskt gjorde mig otroligt rörd. Det hände vid en tidpunkt när jag var lite nere också vilket var vältajmat.

Kursen vi håller på med nu startade den 19:onde, och den heter "Människans Livslopp" (Otroligt kul!). Medan jag ögnade igenom listan med x antal böcker som vi skulle införskaffa tycktes jag mig känna igen en titel, så jag gick och kikade i bokhyllan. Och ta mig tusan om den inte stod där!
 
 
Jag fick den av Lars Åke när jag praktiserade på familjehem (skrev ett inlägg om detta när jag precis hade fått boken, läs mer HÄR). Vi spenderade en hel del tid med varandra då det var honom jag följde med ut på besök till ett familjehem om ni minns. Jag pratade mycket om hur jag ville bli socionom och att det var kämpigt att ta sig in (hade ju försökt redan på den tiden) och innan han skulle gå på sin semester fick jag denna av honom. Himla fint, och minst sagt inspirerande. Varenda gång jag har fått syn på boken i bokhyllan har jag blivit alldeles varm inombords och peppad. Har inte tagit mig för att läsa den ännu (insåg inte riktigt när jag började plugga hur lite tid det blir över till annat man faktiskt vill läsa), men nu får jag ju chansen.
 
Riktigt häftig känsla, när det förflutna gör en sådan fin påhälsning.
 
True inspiration,
Hej hopp och god fortsättning! I torsdagskväll återvände jag och W till ett stormigt Göteborg efter att ha haft det otroligt lugnt och skönt i ca två veckor. Kortfattat kan man säga att jag: åt massvis med god mat och alldeles för mycket godis, hängde nästan uteslutande med familjen men hann svänga förbi några kompisar iaf, besökte Sandträsk och tände ljus på morfars grav i Glommersträsk, spelade innebandy i källaren med bror, njöt av snön, shoppade i Umeå, myste med Beas katt Midas och spelade otroligt mycket sällskapsspel (det sistnämnda ett genomgående tema för både Arvidsjaur och Umeå).

Tog väldigt få bilder, men här kommer de jag har i alla fall:
 
Blev som en barnunge varenda gång det snöade
 
William är finurlig
 
Pappa skrapar bilrutorna
 
William är finurlig part 2
 
Lidas bjöd på fancy fika i sin underbart fina lägenhet
 
Underbart!
 
Nu är vi som sagt hemma igen, vilket känns bra det med. Har ju hunnit ladda batterierna nu!
Jobbade igår och hade svinmycket att göra, men det var lika bra för då gick tiden fort. Idag har jag och W varit på Backaplan och shoppat lite för julklappspengarna vi fick. Blev lite inredning, vilket är skoj! Har äntligen fixat en till gardinstång till köket, nu är det bara att hitta ett par gardiner som passar där. Sen blev det nya gardiner och ljus till vardagsrummet, ser betydligt mysigare ut nu.
Annars så har jag pluggat. Märks att hjärnan har fått vila nu ett tag, tog en stund innan jag fattade vad jag höll på med, höhö.
 
Nu blir det chill resten av dagen, tjoho!
 
Laddat batterierna,